Publicat el: 9 / 8 / 2018 a les 13:58 |

El Trofeu Diputació de Castelló compleix deu anys i per a celebrar tan significativa efemèride la pròxima edició comptarà amb la presència de les millors figures professionals de la modalitat d’escala i corda. El torneig es durà a terme amb el format de dos semifinals i la final que es disputaran en els trinquets de Borriol, Borriana i Vila-real.

El trinquet de Borriol acollirà la primera semifinal el dilluns 20 d’agost en plena voràgine festiva de la localitat, per la qual cosa s’espera una gran afluència de públic. Pere Roc II i Félix s’enfrontaran a Genovés II, Raúl i Carlos.

Per a presenciar la segona semifinal caldrà esperar una mica, fins al 15 de setembre concretament. En este cas s’ha optat per superar l’època vacacional per a així afavorir també la presència d’afeccionats. L’eliminatòria mesurarà a Soro III i Javi contra Puchol II i Héctor. Sis dies després, el divendres 21, el títol es decidirà en el trinquet de referència de la província, el Salvador Sagols de Vila-real.

El X Trofeu Diputació de Castelló s’ha presentat este dijous en la seu de la institució provincial, acte en el qual han participat els pilotaris Javi i Carlos. El primer ha destacat la qualitat de l’esdeveniment. “Per cartell és un torneig molt atractiu perquè estan les principals figures del moment. És un trofeu curt, però hi ha tanta qualitat en els equips que està a l’altura uns altres de molt prestigi que es disputen en les províncies de València i Alacant”.

Per la seua banda, el pilotari de Genovés s’ha congratulat per ser l’escollit per a ocupar l’única plaça de punter. “És una gran satisfacció que et convoquen per a tornejos d’este nivell. Significa que ho estàs fent bé”, ha dit.

La presentació ha estat presidida pel diputat d’Esports Luis Martínez, qui ha manifestat que “ens trobem davant una competició consolidada en la qual s’entremesclen esport, tradició i identitat. La pilota valenciana és una cosa molt nostra, molt arrelada en els nostres pobles, i iniciatives com esta pretenen promocionar i enaltir esta pràctica esportiva declarada Bé d’Interés Cultural”.

Al costat del màxim responsable de l’àrea d’Esports de la Diputació ha estat Josep Maria Catalunya, portaveu de la Fundació per la pilota valenciana. “Deu anys de col·laboració són molts. Hi ha una tradició grandíssima per part de la Diputació i del Club de Pilota de Castelló i des de la Fundació, en el nostre primer any des que s’ha constituït, hem volgut participar en esta presentació per a dir en veu alta que estem molt agraïts. Enguany es jugarà als trinquets de Borriol, Borriana i Vila-real, però en pròximes edicions volem estendre el trofeu a altres trinquets”, comentava.

ALTRES NOTÍCIES

9 / 8 / 2018 | JAM Quadre Honor Diputació de Castelló

10 /8 / 2018 | JAM MUSEROS, PRIMERA PARADA DEL DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA DE FRONTÓ