">
Publicat el: 30 / 10 / 2018 a les 17:27 |

LA FINAL DEL CAMPIONAT INDIVIDUAL D’ESCALA I CORDA S’HA PRESENTAT ESTE DIMARTS A LA SEU DE BANKIA A VALÈNCIA. PUCHOL II I PERE ROC II JUGARAN PEL TÍTOL EL PRÒXIM DIUMENGE A PELAYO

La seu de Bankia a la ciutat de València ha sigut l’escenari on este dimarts s’ha presentat la final del XXXIII Campionat Individual Bankia – Trofeu President de la Generalitat en la modalitat d’escala i corda. El títol es decidirà el pròxim diumenge al trinquet Pelayo (12.00 hores). Per a Puchol II seria el segon en la tercera final disputada i per a Pere Roc II el primer, en el seu cas en la segona final jugada, a més consecutiva.

La final és inèdita, però els dos pilotaris han destacat que es coneixen a la perfecció. “Pere Roc II té el perill al dau on fa molts quinzes de pacte i al rest busca la pilota d’aire. La idea és saber fer front a eixe primer colp i aconseguir que no puga jugar còmode. Evidentment, el millor és trobar-li la dreta. On es pot fer poc és amb altres virtuts que té com la constància o que és un jugador que mai abandona”, explicava Puchol II del seu rival.

Per a Pere Roc II, el rest de Vinalesa “és complicat perquè té quasi totes les pegades. És qui té millor col·locació en el trinquet i sobretot et pot guanyar amb els caps i els rebots, que els fa de deu. Això és el que vull evitar. I com que és un jugador que executa el guió pràcticament a la perfecció durant tota la partida, he d’aprofitar les poques opcions que em done per a fer-li mal”, comentava.

Això pel que fa a la tàctica. Però ambdós contendents també han considerat fonamental saber controlar les emocions. “Estem davant d’una final del mà a mà on la pressió i l’ambient pot influir. La clau serà tindre la sang freda i ser capaç de portar a terme el que he estat entrenant”, assenyalava Puchol II.

Pere Roc II ha reconegut que la pressió a la qual fa menció Puchol II el va afectar en la final de l’edició anterior, la primera per a ell. “Estic més tranquil que l’any passat. I si no fóra pels nervis que vaig passar en aquella final, probablement no estaria hui ací. Gràcies a esta experiència que he agafat he pogut buscar i traure alguna cosa dins de mi per a reviscolar i superar les partides contra De la Vega i Bueno, que van ser molt complicades. Estic convençut que en eixa capacitat de saber gestionar eixos moments difícils té molt a veure el fet d’haver jugat la final de l’any passat. En este sentit, ara tinc una seguretat que l’any passat no tenia”.

REBALLADA I ELECCIÓ DE PILOTES

En acabar els parlaments els jugadors han escollit les pilotes de la final. Amb les opcions per al material dels reconeguts artesans Álvarez de Carcaixent i Carlos de Riola, els dos finalistes amb optat per la primera opció.

A continuació s’ha sortejat el feridor i la canxa. Pere Roc II ha guanyat la reballada i ha escollit feridor, que serà Oltra. Per tant, Miguelín ajudarà a Puchol II. I al de Vinalesa li ha tocat triar lloc i ha considerat oportú començar al dau.

AUTORITATS

La presentació ha estat conduïda pel director corporatiu de la Territorial de València i Castelló de Bankia, Jaime Casas. «Bankia continua i continuarà treballant per la pilota valenciana atés que forma part del nostre ADN. Fomentem històricament esta competició, la Lliga Bankia i des d’este 2018 la pilota femenina. Encara amb el gran sabor de boca de la final de raspall, hui presentem una nova edició d’esta final del Campionat Individual d’escala i corda. Puchol II i Pere Roc II ens brindaran un magnífic espectacle, esteu a un pas de convertir-vos en llegenda», ha dit.

També ha participat en l’acte el coordinador de la pilota de la Generalitat Valenciana, Sebastià Giner, qui ha manifestat que “Ha sigut un campionat de sorpreses i de molta emoció. Això li dóna un al·licient més a la final, a la qual heu arribat els millors i més regulars”.

Representant a la Fundació per la pilota valenciana ha estat el seu vicepresident, Josep Maria Cataluña. “Sempre recordaré la primera vegada que parlarem amb Caixa Sagunt perquè patrocinara este torneig. Després han passat moltíssimes coses i ha acabat patrocinant qui havia de patrocinar, que és Bankia. Moltes gràcies pel que esteu fent per la pilota. Per a la Fundació és un orgull que els canvis que s’han introduït en el sistema de competició hagen tingut un gran resultat. Feia molt de temps que no es donava tanta emoció en l’Individual i això vol dir que estem en el bon camí”, apuntava.

I en representació de la Federació de Pilota Valenciana ha participat en l’acte el seu president, José Daniel Sanjuan. “Han arribat a la final dos dels pilotaris que millor podrien representar al món professional. Els xiquets es veuen reflectits en vosaltres i us anime que continueu treballant com fins ara”, explicava.

ALTRES NOTÍCIES

29 / 10 / 2018 | JAM VI Trofeu Mixt Savipecho

1 /11 / 2018 | JAM EL TRINQUET DE GENOVÉS OBRI EL VI TROFEU MIXT SAVIPECHO