CHAT VAQUETA

Hola, Bona Nit

FUNPIVAL - Fundació de la Comunitat Valenciana per la Pilota Valenciana
info@funpival.es 664 654 687
Dimarts 06 d'Abril del 2021 a les 19.52 hores. maties oliver
BOTANT I PEGANT: FÉLIX

Torna la secció d’entrevistes BOTANT I PEGANT amb un dels pilotaris amb més experiència de la nòmina de la Fundació. A més a més, el protagonista d’esta edició també ho serà este cap de setmana a la tornada de les semifinals de la XXX Lliga Bankia d’escala i corda amb l’equip de Dénia: Félix.

 

Pregunta. -Com t’inicies en la pilota?

Resposta: Mon pare era jugador aficionat d’escala i corda. D’anar a veure-lo i jugar amb altres xiquets d’altres pares.

P. -Un mestre que recordes en especial estima?

R. Quan jo vaig començar no hi havia escoles de pilota. Ho he aprés tot jugant i amb mon pare. Vaig passar per una escola però molt poc temps. Després pel tecnificació, amb Paco ‘Genovés’, però també molt poc. En la meua època no hi havia Jocs Esportius ni campionats escolars.

P. -Per què mitger i no rest?

R. De més jove vaig provar totes les posicions, però em vaig adequar amb les meues facultats. Tenia bones cames. Dominava els colps de volea i bot i braç, tenia facilitat i potència en eixa pegada. A més de ser on millor em desenvolupava, m’agradava. Ho feia be al rest, però de mitger marcava diferències.

P. -Recordes la primera volta que vas jugar una segona partida, l’estel·lar?

R. Va ser a Pedreguer. Jo anava tots els diumenges des de Dénia amb la bicicleta per veure la partida i me’n tornava en ‘Canana’, l’antic marxador del trinquet. Carregava la bicicleta en el maleter perquè ja era de nit a la tornada. Estava jugant partides de juvenils i un dia que vaig arribar allí, es va lesionar de l’esquena Edi. Segons em va veure arribar amb la bici, ‘Canana’ em va dir que em tocava jugar. Vaig fer-ho amb Feliu contra Teneré i Zurdet. Vam guanyar perquè ho va fer Feliu a soles. Jo ja tenia prou feina en apanyar-me com podia. Vaig equipar-me la mà en el que em van deixar, inclòs no vaig jugar de blanc, però recorde amb molta estima eixa partida. Tindria entre 15 i 16 anys.

P. -El pilotari que volies ser de menut?

R. Sempre he tingut en el punt de mira i com a referència a Grau. El veia molt, sobretot quan jugava a Pedreguer. Quan jo era juvenil, em quedava meravellat mirant-lo per les facultats que tenia, el seu joc i la persona que era. Era l’espill on mirar-me.

P. -El teu colp preferit?

R. La volea. És el colp amb què més a gust deixe caure la pilota i la pegada amb la qual imprimisc més força i direcció.

P. -El rival més complicat al qual t’has enfrontat?

R. Com a rest, Álvaro. Quan estava bé, era molt roín jugar contra ell. Era una pilota molt bronca i es col·locava bé amb les cames. De mitger, quan jo començava a jugar, contra Grau, Sarasol II o Dani. Eren els tres que dominaven i era molt complicat jugar davant ells.

P. -I el company amb el qual et trobes més còmode?

R. Hi ha hagut diversos. Un d’ells és Pere Roc II, sempre s’hem acoblat bé. Altre és Soro III. També amb Núñez. Vaig guanyar la Lliga amb ell, l’any que vaig debutar. Va ser meravellós. Era un plaer jugar amb ell i a partir d’este títol vam jugar prou junts.

P. -Una partida per a recordar?

R. La que més recorde és eixa primera final de Lliga. Tenia molts nervis. Va ser en 2003, amb Jesús de punter, contra Álvaro i Tino. Vam véncer per 60-35 a Pelayo. Una altra que recorde va ser en el trofeu 7 i mig contra Miguel, que era el vigent campió de l’Individual (2010). Vaig perdre igualant a 55.

P. -I una per a oblidar?

R. Recorde una en Pedreguer. Jo i Puchol II contra Genovés II, Pere i Tomàs II. Era una reinauguració del trinquet i estava a rebentar. Ens vam quedar en 20 jocs. I altra va ser un desafiament a Pelayo, també amb Puchol II contra Soro III i Javi. El trinquet ple i tampoc vam tindre una bona vesprada.

P. -En quin trinquet jugues més a gust?

R. Pelayo i Dénia.

P. -I quin trinquet és menys favorable per a la teua manera de jugar?

R. Pedreguer. Té una llotgeta de baix que per tirar-la dins, és més tècnic que de potència. A mi em costa, trobar-lo. Jo li pegue de costat i quan encare la pilota fa corba i sempre s’obri.

P. -Jugues en guant o sense? Per què?

R. Sense guant. El vaig provar de jovenet. Amorteix la pilota i amb el meu colpeig, que és amb la monyica, preferisc ficar-me materials més durs com plàstics perquè em córrega per la mà.

P. -Tens alguna mania mentre jugues a pilota?

R. No tinc manies mentre jugue.

P. -I algun ritual?

R. M’agrada vestir de blau. Si a una partida em va bé, tracte de fer el mateix en altra. I si m’ha anat mal un parell de partides, sempre canvie alguna cosa de la mà. Una planxa nova, plàstic nou… Em compre sabatilles esportives noves. Busque canviar qualsevol cosa.

P. -Quina és la paraula que més repeteixes durant una partida?

R. Tracte d’animar als companys amb un «fem este» o «fem el següent quinze». També puc blasfemar si estic enfadat.

P. -En el vestidor eres més de parlar o d’escoltar?

R. Soc més de parlar. Ara que soc dels més veterans, sempre tinc més històries que contar que els altres. El vestuari per mi és un moment important.

P. -Els companys t’han ficat algun malnom?

R. Sempre m’han dit ‘Chucky’. Van començar-ho Miguel, Soro III i Genovés II. Deien que com era bromista i pel color d’ulls, que em pareixia a ‘El ninot diabòlic’. Encara m’ho diuen als vestidors.

P. -A qui se li oblida més sovint l’esparadrap o el moc verd?

R. Ara ho duen quasi tots, però quan jugava, Solaz mai duia res. Era un desastre per això, sempre se li oblidava alguna cosa.

P. -Fes-nos el cartell de la partida que t’agradaria veure amb pilotaris d’abans o d’ara.

R. Puchol II i jo contra els germans Sarasol, pel tema de les comparacions.

P. -La pilota és capritxosa o li diu al que més juga?

R. És capritxosa. Hi ha hagut vegades que no hem jugat un cogombre i la pilota ens ha dit moltíssim, ha caigut moltes vegades, el feridor ha comés moltes faltes, moltes trencades… Quan vol, és capritxosa.

P. -Una afició a banda de la pilota?

R. Pàdel. Competia a frontenis amb molt bon nivell. Tots els esports de raqueta m’agraden molt. Jugue més a pàdel perquè em castiga menys el braç.

P. -Algun esportista que destaques a banda de la pilota?

R. Rafa Nadal, l’admire molt. És un referent.

P. -El teu menjar preferit?

R. La paella de mandonguilles i secrete que fa mon pare tots els diumenges a la caseta. Està molt bona.

P. -Un grup o estil musical que t’agrade especialment?

R. Música espanyola. Com a grup, Bon Jovi o Bryan Adams. I d’ací, Hombres G, eixe tipus m’encanta.

P. -Pel·lícula favorita?

R. Braveheart.

P. -En una de l’oest series vaquer o indi?

R. Vaquer.

P. -Amb qui t’agradaria prendre un refresc o una cervesa?

R. Amb Florentino Pérez.

P. -Quin és l’emoji que més gastes amb el mòbil?

R. El cor o el bes a la meua dona o la família.

P. -Quin és el nom més estrany que tens en un grup de WhatsApp?

R. El del grup d’enguany de la Lliga, que va crear Bueno. Li va ficar ‘Les escopetes’.

P. -Quin missatge ficaries per tancar esta conversa?

R. Anem xarrant.

Compateix -

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies