">
Publicat el: 2 / 6 / 2019 a les 17:18 |

El primer cap de setmana del mes de juny acaba amb una magnífica jornada de pilota valenciana professional en la modalitat de l’escala i corda. El Campionat Individual Bankia ha celebrat este diumenge altres tres partides corresponents als huitens de final. La primera a posar el punt final ha sigut la disputada al trinquet Batiste Viñes de Borriana, a la província de Castelló.

Els grans protagonistes de la cita han sigut Pere Roc II i Salva Palau, amb victòria del primer per 60-45. L’esquerrà de Benidorm, això sí, ha hagut de jugar molt per a fer front a un jove amb una gran projecció i molta potència a ambdues mans. El subcampió de 2018 vaticinava una bonica batalla i va estar molt encertat. El seu adversari ha buscat coses en tot moment, fins i tot arriscant i tallant corda. Però eixe risc i la joventut l’han fet errar altres pilotes que podrien haver sigut clau. Tot i això, actuació molt digna la de l’escaleter d’Alginet. La victòria del jugador de la Marina el classifica per a quarts, on s’enfrontarà a Soro III el pròxim divendres a Vilamarxant.

A la província d’Alacant, al trinquet de Xàbia concretament, han estat els grans protagonistes Genovés II i Santi. Duel de rest contra mitger, que sempre promet alguna sorpresa. Tot i que la victòria ha sigut per a l’escaleter de la Costera per 60-40, cal dir que Santi ha fet suar de valent al seu rival. Genovés II ha comentat després de l’encontre que l’havia començat nerviós, però a partir del quart joc s’ha trobat molt a gust, i això s’ha vist sobre les lloses. Tot i que el pilotari de Finestrat s’acobla perfectament per a jugar el mà a mà, el seu contrincant ha aconseguit buscar-li els punts febles perquè no estiguera tan còmode a la seua posició i forçar que jugara més de rebot. En passar a quarts de final, Genovés II jugarà contra el vigent campió, Puchol II. Serà al trinquet Eusebio de Sueca el pròxim diumenge, partida que es podrà veure a través d’À Punt.

Ja per a tancar la jornada s’ha desplaçat l’activitat fins a la província de València, al trinquet El Zurdo de Bellreguard. De nou, rest contra mitger, Pablo de Sella contra Pere. Ha sigut este últim qui ha certificat el seu accés a quarts, guanyant a Pablo per 60-40. Una partida bonica, amb diferents intensitats, amb algun joc net però disputat. La potència de Pere al colpejar la vaqueta ha sigut perfectament contrarestada pel jugador de Sella. Pilotes que pesaven tones han anat d’una banda a altra del trinquet, per part dels dos jugadors. Potser, la ferida d’Oltra a favor de Pere ha marcat també una diferència. El que queda clar de nou és que Pere, que va participar per primera vegada en l’Individual de 2018, arribant a semifinals, ha agafat el gust de jugar esta competició. Ara jugarà contra Francés el pròxim divendres al trinquet El Rovellet de Dénia.

LA COMPETICIÓ DESCANSA FINS AL DIMARTS
Serà el trinquet municipal d’Oliva l’escenari de la partida de huitens de final del Campionat Individual Bankia de raspall entre Guadi i Ximo. El primer debuta en l’edició d’enguany, va accedir a la fase prèvia com a recompensa a ser el campió individual Sub-23 i no hagué de jugar eixa partida per a entrar en huitens per la lesió de Canari. L’enfrontament està programat per a les 18.30 hores del pròxim dimarts.

TONET IV CAUSA BAIXA
El mitger de la Costera hauria de jugar, també al trinquet d’Oliva, però no ha pogut recuperar-se a temps de la seua lesió a l’adductor que arrossega ja uns dies. Per tant, serà Pablo qui continue endavant en la competició.

Etiquetes: , , , , , , ,
ALTRES NOTÍCIES

1 / 6 / 2019 | Mari Carmen Montes Benlloch PUCHOL II, FRANCÉS, ROBERTO I PUNXA, VENCEDORS D'UNA NOVA JORNADA DE L'INDIVIDUAL

3 /6 / 2019 | Mari Carmen Montes Benlloch GUADI I XIMO ES JUGUEN L'ACCÉS A QUARTS DE FINAL